مراحل تولید حفاظ نیزار
میلگرد ساده با سایز ۱۲ و یا ۱۰ میلیمتر پس از خریداری به محل کارخانه حمل میشود . شاخههای میلگرد ابتدا در اندازه ای مختلف و طبق سفارش برشکار میشود . برشکار ی قطعات باید به وسیله گیوتین و بصورت اریب و مورب باشند تا نوک قطعات تیز و برنده شود . بعد از برشکاری قطعات با دستگاه پرس و در قالب های و شکلهای خاص خمکاری شده و در اختیار جوشکار ها قرار میگیرند .
جوشکار ها قطعات میلگرد برش خورده و خم کاری شده را روی شاسی جوشکاری میکنند. شاسی حفاظ بر اساس سفارش مشتری میتواند از پروفیل یا تسمه و یا سپری باشد و همچنین میلگرد آن نیز میتواند ضخامت ۱۰ و یا ۱۲ میلیمتر یاشد که هر یک مزایا و معایبی دارد و در ادامه آنها را مطرح میکنیم .
مدل نیزار در چه ابعاد و اندازه ای ساخته میشود ؟
کلیه حفاظها و نرده های ساختمان بر اساس نیاز مشتری در هر اندازه ای قابل ساخت میباشد اما بر اساس تجربه چندین ساله ما در این زمینه برای هر یک از مدلهای نرده و محافظ روی دیوار اندازه خاص در نظر گرفته شده و به خریداران پیشنهاد میشود . البته بهتر است برای انتخاب بهترین اندازه از ساختمان بازید و مشاوره صورت بگیرد زیرا ارتفاع و عرض دیوار ها همچنین همجواری ها و شکل دیوار در تعیین انداره حفاظ بسیار مهم میباشد.
اندازه معمول در حفاظ نی زار ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر میباشد و بهترین حالت آن ارتفاع ۱۲۰ سانتیمتر است.
ضخامت میلگردها هم ۱۰ یا ۱۲ میلیمتر است که قطر ۱۲ میلیمتر برای ارتفاع ۱۰۰ و ۱۲۰ در نظر گرفته میشود.
مدل نیزار در طول های یک متری تولید میشود و در مواردی هم بنا به نیاز مشتری قابل تغییر میباشد.
شاسی کار که شاخ های نیزار روی آن قرار میگیرند میتواند از پروفیل ۲۰*۴۰ یا ۴۰*۶۰ یا ۴۰*۸۰ و تسمه و یا سپری باشد و بنا به قطر میگردها و ارتفاع حفاظ شاسی خاصی مورد استفاده قرار میگیرد.
مثلا برای نیزار با میلگرد قطر ۱۰ میل و ترتفاع ۸۰ سانتیمتر شاسی سبکی مثل پروفیل ۴۰*۲۰ استفاده میشود و برای نیزار با میلگرد قطر ۱۲ میل و ارتفاع ۱۲۰ سانتیمتر سپری ۴ استفاده میشود . بصورت کلی شاسی پروقیل بعلت ضخامت کم و نازکی ورق آن توصیه نمیشود زیرا به مرور زمان دچار پوسیدگی میشود و تسمه ای نازک هم تاب بر میدارند و بهترین حالت برای شاسی نیزار استفاده از سپری میباشد و بسیار مستحکم بوده و دچار پوسیدگی هم نمیشود.
مزایا و معایب حفاظ نیزار :
مدلهای مختلف حفاظ شاخ گوزنی داری شاخه های اصلی هستند که شاخه های فرعی به آنها جوشکاری شده اند و شاخک ها و اتصالات زیادی نیز به شاخه های فرعی جوشکاری شده اند . همین نقاط جوشکاری زیاد اگر با دقت انجام نشود و یا یکطرف جوش باشد, بعلت احتمال شکستگی از نقاط جوش, از نقاط ضعف حفاظ ها قلمداد میشود . علاوه بر آن اگر از الکترود معمولی روکشدار استفاده شود باید گل جوش از تک تک این نقاط تمیزشود در غیر اینصورت باعث جلوگیری از چسبیدن رنگ به سطح کار شده و به مرور زمان باعث زنگ زدگی و پوسیدگی میشود.
در نرده نیزار تمام شاخه ها ی اصلی و فرعی مستقیما به شاسی جوشکاری شده و در بالا از چند نقطه به هم جوش میشوند, به همین علت نقاط جوشکاری بسیار کم شده و عملا از پیشآمد مشکاتی که در بالا گفته شد جلوگیری میشود. با استفاده از دستگاه جوش CO2 که جوشکاری تحت گاز بوده و بجای الکترود روکشدار از سیم جوش استقاده میشود , عملا گل جوش حذف شده و درصد پیشامد مشکلات فوق بسیار کم شده است.
روش نصب نرده و حفاظ نیزار روی دیوار :
حفاظ نیزار در طول های یک متری تولید میشود بنابراین در زمان دیوار کشی باید پلیت هایی با آکس یک متر کار گذاشته شوند . فاصله صفحاتی که بعنوان پایه روی دیوار نصب میشود باید مرکز به مرکز یک متر یا کمتر باشد.
اگر از قبل و زمان دیوار کشی روی دیوار ها پلیت نصب نشده باید روی دیوار با دریل هیلتی و مته قطر ۱۰ یا ۱۲ میل سوراخ هایی با اندازه حدود ۱۵ سانتیمتر و بصورت مورب در دیوار ایجاد نمود و میلگردهایی به اندازه تقریبا ۲۰ سانتیمتر داخل آن سوراخها قرار دهیم و با چکش محکم نماییم . پیم ها باید بصورتی باشندکه در دوطرف شاسی حفاظ قرار بگیرند. سپس حفاظ بین
پین ها قرار گرفته و با دقت جوشکاری میشوند . پس از پایان نصب محل های جوشکاری لکه گیری رنگ میشوند.