ویژگی های آهن فرفوژه:
مقاومت بالا: آهن فرفوژه، مقاومت کششی بالاتری نسبت به چدن دارد و در برابر خستگی بسیار مقاوم است. معمولا بدون خراب شدن تغییر شکل میدهد، مگر اینکه خیلی زیاد بارگیری کند یا در معرض دمای بالا قرار گیرد. با این حال به اندازه فولاد قوی نیست.
چکش خوار بودن: آهن فرفوژه با وجود گرم شدن و یا گرم شدن مجدد، به اشکال مختلف قابل تبدیل است. در واقع هرچقدر بیشتر چکش خوار باشد قویتر می شود.
جوشکاری آسان: به دلیل محتوای کم کربن، آهن فرفوژه می تواند با جوشکاری متصل شود، که باعث افزایش دامنه اشکال و روشهای استفاده می شود.
مقاومت در برابر خوردگی: اگرچه آهن فرفوژه وقتی در معرض هوا و رطوبت قرار بگیرد، دچار خوردگی می شود اما زنگ زدگی آن کندتر از چدن است. همچنین می تواند با رنگ و سایر پوشش ها محافظت شود تا طول عمر آن افزایش یابد.
کاربرد آهن فرفورژه
در گذشته طیف وسیعی از وسایل از آهن فرفوژه ساخته می شد. این ماده معمولا برای ساخت میخ، نعل اسب، مهره و پیچ، پرچ، ریل و اتصالات راه اهن، لوله هایی برای حمل بخار و اب و همچنین برا ساخت آهن های تزئینی استفاده می شد. امروزه از آهن فرفوژه عمدتا برای مصارف تزئینی، ساخت دروازه های فلزی، نرده های اهنی، مبلمان باغ، سایر آهن آلات در فضای باز، استفاده می کنند.
فواید استفاده از آهن فرفورژه
آهن فرفورژه نسبت به گزینه های دیگر در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد به همین دلیل بسیاری از دروازه ها، تزئینات آهن فرفوژه عتیقه در کلیسا و خانه های باشکوه امروزه هنوز در شرایط عالی هستند، مانند دروازه های فرفوژه، تزئینات مقبره در ابی وست مینستر، برخی از قدمت آنها از قرن ۱۳ میلادی است.
آهن فرفوژه در حالت عادی برای جوشکاری است، زیرا از فولاد یا آهن خالص قابل انعطاف است. بنابراین می توانید برای کارهای تزئینی ظریف یا مجسمه سازی انتخاب بهتری باشد. کارهای حفاظتی را می توان با همان مواد و تکنیک های مورد استفاده برای نمونه اصلی انجام داد، در حالی که انتهاب آهن فرفوژه برای قطعات جدید می تواند به حفظ روش های سنتی آهنگری کمک کند.